Innovatiekracht van startups om meer bloemen en planten te verkopen

Let it Grow is een platform voor innovators die werken met bloemen en planten. Let it Grow helpt groene innovaties te groeien tijdens een 5 maanden durend incubatie programma, het delen van expertise, het aanbieden van werkplekken en organiseren van events. In class 1 hebben 7 groene start-ups en 1 kunstenaar wortels geschoten.

 

Klantbehoefte: Hoe zorgen we dat meer consumenten meer bloemen en planten gaan kopen?

De verkopen van bloemen en planten daalde. Uit onderzoek bleek dat veel consumenten bloemen en planten niet speciaal genoeg vonden en gedoe met zich meebrachten. Online bloemenabonnementen service Bloomon had inmiddels bewezen dat je met een andere propositie, consumenten weer kon verleiden om bloemen te kopen. Hoe kon Royal FloraHolland deze nieuwe innovaties in de sierteelt stimuleren?

De oplossing: Startups verbinden aan Royal FloraHolland

Eind december is er vanuit het strategische programma Consumer het idee ontstaan om de innovatiekracht van startups te gebruiken om nieuwe concepten rondom bloemen en planten te stimuleren. In enkele maanden hebben we in een multidisciplinair team van 6 mensen een beweging opgezet en het start-up en innovatieplatform Let it Grow ontwikkelt. In oktober 2016 startte het Let it Grow lab met 7 groene startups en 1 kunstenaar. 


Onze rol

  • In de eerste maanden 4 startups begeleidt en hun behoeften vertaalt naar een incubatieprogramma dat waardevol is voor startups.
  • In een klein multi-disciplinair team heeft Proposition Hero het Start-Up innovatieplatform Let it Grow ontwikkelt en akkoord gekregen voor het platform bij de directie van Royal FloraHolland. 

Opdrachtgever