Maak het leuk om zuinig te rijden!

In oktober 2014 ging de eerste editie van start met maar liefst 634 berijders van aansprekende bedrijven als Gispen, Noordhoff Uitgevers, Shell, Arval en Brabant Water. Gispen kwam daarbij als winnaar van het groenste wagenpark van Nederland (2014). Op 9 oktober 2016 ging alweer de 3de editie van de rijstijlcompetitie van start. 

 

 Klantbehoefte: Bedrijven helpen CO2 te reduceren

Climate Neutral Group (CNG) helpt bedrijven om klimaatneutraal te worden. Klimaatneutraal wordt je in 3 stappen, namelijk door jouw voetafdruk in te kaart brengen, CO2 te reduceren en CO2 te compenseren. Voor het reduceren van CO2 zocht CNG nog een propositie waarmee ze klanten goed kon bedienen. 

De oplossing: Leuk, groen en geld besparend!

Een van de grootste vervuilers bij klanten van CNG was het wagenpark. Hier werd maar liefst 30% van het brandstofverbruik bepaald door de voet van de werknemer. Maar in een tijd dat de ontslagen links en rechts vielen, is het aanspreken van medewerkers op rijgedrag niet bepaalt de manier om de sfeer erin te houden. Zo kwamen we op het idee om er een leuke competitie omheen te bouwen. Win-win-win. Een leuke competitie voor de medewerkers, groen en geldbesparend voor het bedrijf.


Mijn rol: Business developer

  • Het uitwerken van de propositie.
  • De visuele conceptontwikkeling ism een designbureau.
  • De partnerselectie, met uiteindelijke keuze voor Prodrive. 
  • Het opstellen van de business case en akkoord krijgen bij het MT.
  • Het aantrekken van de eerste klanten samen met een sales.
  • Voor het aanscherpen van de propositie op basis van de eerste sales gesprekken.

Opdrachtgever

CNG.jpg