Begeleiding nodig bij het bepalen van jouw waardepropositie?

In een constant veranderende markt, met nieuwe innovaties, concurrenten en veranderende klantbehoeften is het essentieel om te zorgen dat jouw product of dienst onderscheidend en boeiend is voor jouw klant. Wanneer je nog niet goed kan benoemen welk probleem jouw product oplost en voor welke klant. Of merkt je dat jouw klanten steeds vaker kiezen voor een concurrent, dan is het tijd om jouw waardepropositie eens goed onder de loep te nemen.

Het resultaat? Jij weet in één minuut te vertellen wat jouw product uniek en waardevol maakt voor jouw klanten. Met een goede waardepropositie kun je jouw verkoop en marketingactiviteiten effectiever inrichten en succesvoller zijn. Het is de basis voor klanten die blij zijn met jouw product, en de springplank voor groei!

Hoe ziet zo'n Value Proposition Innovatiesprint eruit?

De superhelden van Proposition Hero begeleiden jou en jouw team bij het succesvol bepalen van jouw waardepropositie oftewel de value proposition. We gebruiken hiervoor verschillende technieken waaronder het Value Proposition Canvas, persona's en design thinking. Tijdens deze innovatiesprint kijken we naar:

IMG_7838.jpg
  • De klant: wie is het? Zijn er meerdere klantrollen die we moeten meenemen (dit is vaak het geval bij B2B)? Wat zijn de pijnpunten en behoeften? En wat wil hij of zij bereiken?

  • De productpropositie; Hoe lost jouw product of dienst de pijnpunten van de klant op? En hoe vervult jouw product de behoeften van de klant? Uiteraard kijken we hierbij ook naar hoe onderscheidend dit is tov. andere partijen.

Groei verder met nieuwe of bestaande producten

Voor het succes van zowel nieuwe als bestaande producten is een goede waardepropositie essentieel. Proposition Hero begeleidt MKB en corporate teams in het bepalen en toetsen van de waardepropositie.


Voor wie werken wij nog meer?

Klanten van Proposition Hero.png