Meer groene reizigers door
een nieuwe propositie

GreenSeat biedt consumenten de mogelijkheid om groener te reizen. Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden van de lokale families. Proposition Hero heeft de GreenSeat propositie opnieuw neergezet, waarna de omzet in de jaren erna met 65% is gegroeid.

 

Klantbehoefte: Meer consumenten groener laten reizen

Climate Neutral Group wilde met het consumentenmerk GreenSeat verder groeien en meer consumenten bereiken. Uit onderzoek en klantgesprekken bleek echter dat consumenten niet goed begrepen naar welke projecten het geld ging (er waren maar liefst 8 projecten), de communicatie als negatief werd gezien en slechts een beperkte groep zich zich aangesproken voelde. Tijd voor een vernieuwde propositie!

GreenSeat rebranding.png

De oplossing: Simpel, positief en modern

Op basis van klantinzichten hebbren we GreenSeat een nieuw jasje gegeven. De belangrijkste stappen waren:

  • Het aantal projecten terugbrengen van 8 naar 3 en een duidelijke verantwoording over de besteding van de gelden. Zo weet de consument weer waar zijn geld naar toe gaat.
  • Samen met design bureau Today is er een nieuw logo ontwikkelt dat meer van deze tijd is, minder geitenwollensok en dus een groter publiek aansprak.
  • Een vernieuwde communicatie gericht op de positieve impact die consumenten hebben als ze de CO2-uitstoot compenseren: Jij maakt het mogelijk!